Κάλεσμα Εκδήλωσης 18/10/19

Κάλεσμα εκδήλωσης Διημερίδας 18/10/19

Το Εργαστήριο Διδακτικής της Φυσικής και Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας του Τμήματος Φυσικής του Α.Π.Θ. οργανώνει την δραστηριότητα «Τρισδιάστατη εκτύπωση και Δημιουργική Ρομποτική με ανοιχτό λογισμικό και υλικό» που απευθύνεται σε μαθητές/τριες των Γυμνασίων και Λυκείων της πόλης της Θεσσαλονίκης και θα πραγματοποιηθεί στις 18 Οκτωβρίου και ώρες 18:00 μμ-20:00 μμ σε αίθουσες της Σχολής Θετικών Επιστημών. Η αρχική  συνάντηση θα γίνει στο φουαγιέ της Σχολής Θετικών Επιστημών, απέναντι από το νοσοκομείο Γεωργίου Γεννηματά. Υπεύθυνοι οργανωτικά της δραστηριότητας είναι

ο κ. Χαρίτων Πολάτογλου, Διευθηντής του Ε.Δι.Φ.Ε.Τ. – Καθηγητής Τμήματος Φυσικής του Α.Π.Θ.

και ο Τσιαστούδης Δημήτριος, Υποψήφιος Διδάκτωρας – Φυσικός Ειδικού Γυμνασίου και Λυκείου Κωφών και Βαρήκοων Πανοράματος.

Σκοπός της δραστηριότητας είναι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί να γνωρίσουν την τρισδιάστατη εκτύπωση και της ρομποτικής, το ανοικτό και ελεύθερο υλικό και λογισμικό που μπορούν να χρησιμοποιήσουν στα έργα τους. Παράλληλα θα παρουσιαστούν δύο πανελλήνιοι Διαγωνισμοί που προωθούν καλές πρακτικές στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Ο 2ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Τρισδιάστατης Σχεδίασης και Εκτύπωση ST3dM,

και ο 2ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ρομποτικής και Ανοικτών Τεχνολογιών.

Επιπλέον, θα ήταν μεγάλη μας χαρά να παραβρεθούν στη δραστηριότητα και συνάδελφοι εκπαιδευτικοί που θα ήθελαν να συνοδεύσουν τους μαθητές τους. Οι μαθητές/τριες και εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν την δραστηριότητα, η οποία είναι δωρεάν, παρακαλούνται να συμπληρώσουν την παρακάτω φόρμα.  Ο αριθμός των συμμετοχών είναι περιορισμένος και η φόρμα θα κλείσει όταν συμπληρωθεί.

[ninja_form id=15]

Please install and activate Custom Facebook Feed Plugin.